O nama

Pusula, kao poruka, kao orijentir. Tragajući za smislom, tražili smo orijentir. Nismo ni znali da ga već imamo. Bilo je to naše parče crvene zemlje, brdašceta u selu Miličinica nadomak Valjeva.

I tako je u pocersko-valjevskom rejonu, gde prostrana Mačva zalazi u brdovitu i valovitu Podgorinu, pitomom i slikovitom kraju odavno poznatom po vinogradarstvu i voćarstvu, nikao naš prvi vinograd. U predelu koji krasi očuvana priroda, prostrani voćnjaci i seoska domaćinstva, na blagim obroncima brdašceta Pusula, prosečne nadmorske visine od oko 370 m, padini koja je cele godine izložena suncu, počinje naša porodična vinska priča 2006. godine.

Narednih godina, na obližnjim parcelama, nastavljamo širenje zasada vinove loze tako da ukupna površina pod vinogradima, zajedno sa zasadima kooperanata, danas iznosi preko 20 ha.

Istorija nam govori da je pocersko-valjevski rejon od vajkada bio prirodno stanište za vinovu lozu kao I da je tradicija imala prekid od nekoliko decenija. Danas, vinarija Pusula vraća staru vinogradarsku I vinarsku slavu Pocerine kroz brižljivo proizvedena vrhunska vina nastala uz pažljivu selekciju najboljih klonova internacionalnih sorti koji su miličansku zemlju I nebo prepoznali kao svoje.

Vina sa porukom!