PUSULA ROSE

  • Sortni sastav: kupaža Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Pinot noir, Prokupac
  • Temperatura služenja: 10-12°C

Nežno ružičaste boje poput retkog ružičastog dijamanta pronađenog u južnoafričkim bespućima. Na prvi miris osvojiće vas svojim raskošnim aromama crvenog bobičastog voća, zrele jagode, maline, kao i diskretnim tonovima ružinih latica. Na nepcu izuzetno sveže, lepršavo i voćno, a istovremeno snažno i moćno sa puno slasti i aromama koje dugo traju. Možete ga poslužiti uz topla i hladna predjela, praseće I jagnjeće pečenje, jela sa roštilja, pice, sveže salate, bolonjeze pasta, kanapei, slani sir, voće i dezerti.

Nekako je u isto vreme i teško i zanimljivo biti sam sa sobom. Ako vas neko iz prikrajka posmatra može biti čak i glupavo. Ovo kazujem iz sopstvenog iskustva. Misli tada krenu u neke daleke predele. Prizivaju u sećanje predivne slike. U nos se uvuku poznati mirisi proleća i šumskih jagoda. Duša se nekako razgali i dlanovi se na momenat ponovo oznoje. Na usnama se razvuče onaj bleskasti osmeh koji i najtvrđe među nama može da omekša. Oči zasijaju nekim novim sjajem i obrve se izviju u znak odobravanja. A unutra, u grudima, ponovo se pojavi onaj slatki bol koji se javlja svaki put kad mi dođeš ti.

I tako krene kovitlac koji me potpuno obuzme. Ukradeni pogled. Pečat tajnog dodira i blaga vrelina na mojim bedrima. Ispod stola tvoji prsti isprepleteni sa mojima. Nevažan razgovor i Svevišnjem upućena želja da nas ti ljudi ostave same. Još poneka čaša. Tvoja, za jedno dugme previše otkopčana, košulja. Moj sako na naslonu stolice. Elegantna kristalna stopa između prstiju i blagi kružni pokreti. Ljuljuškanje božanske tečnosti i još jedna nova nota u glavi. Da li nas dvoje možemo bolje od ovog što je u čaši? I konačno uslišena molba. Blizina tvog daha i blagi dodir usana. Srce u grlu i predivna strepnja svuda u meni. Iščekivanje sledećeg poteza uz malu dozu srama i pogled ispod obrva. Baš kao dvoje koji plešu po prvi put. Koji je sledeći korak?

Izgovoreno pitanje: „Ima li tebi ovo ikakvog smisla?“ Malo nespretnosti, nemirni prsti i još poneki trenutak neizvesnosti. A onda ti nežno povučem kosu na potiljku samo da ti stavim do znanja da se ne šalim. Iznenađenje i dodir tvojih snažnih ruku na mom struku. Hmm … meni ovo ima sasvim dovoljno smisla. I zagonetan osmeh na usnama.

A onda se vratim sebi, naručim jedan roze i shvatim da me konobar sa zanimanjem posmatra. Video je on previše zaljubljenih da bi mogao biti prevaren bilo kakvim lažnim pogledom. Uputim iskren osmeh i podignem čašu umesto reči …

Dijana Milić